Leiderschap vanuit ’t hart

Jezelf overwinnen, je ego temmen, authentiek zijn: de 18 topmanagers die in Leiderschap vanuit ’t hart aan het woord komen, zijn het over één ding eens: leiderschap is iets persoonlijks. Behalve je hoofd heb je je hart en je onderbuik erbij nodig. Leiderschapscoach George Begemann interviewde achttien toppers uit de overheid, de universitaire wereld en het zakenleven. Aan de hand van de U-curve van Joseph Jaworski en Otto Scharmer leidde hij ze langs de thema’s reflectie, actie en inspiratie. Dat leverde heel persoonlijke, soms zelfs intieme gesprekken op.

Uitvoering: 224 pag., 170×240 mm., 120 grams wit hv offset, hardcover
Auteur: George Begemann
Editor: Menno Bosma
Transcript van interviews: Just Deinum
Vormgeving en dtp: Sandra Tukker
Cover design: Joost Godee en George Begemann
Voorwoord: Twan van de Kerkhof
Drukwerkbegeleiding: Tamara Scholten van Grafistar
Uitgevers: Peg’s Publishing en Uitgeverij December
Prijs: € 27,50
Bestellen via www.georgebegemann.com

Geen zee te hoog

Kinderen die in het Vliegenbos bleven slapen omdat ze thuis niet meer terecht konden; daar ligt de oorsprong van het Gère Paulussen Leefkringhuis in Amsterdam-Noord. Al dertig jaar staat er een unieke instelling, die een dorps karakter verenigt met effectieve hedendaagse bemoeizorg, vooral gericht op multiprobleemgezinnen. ‘Een prachtig voorbeeld van laagdrempeligheid waarbij de hulpverlener vanuit de mensen denkt, met één loket voor alle problemen’, schrijft Lodewijk Asscher, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, in het voorwoord. Het boek ‘Geen zee te hoog, de unieke aanpak van het Leefkringhuis’ kwam tot stand ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van het Gère Paulussen Leefkringhuis in Amsterdam-Noord.

Auteur: Tom Tossijn
Foto’s:
Maaike Koning
Eindredactie:
Jeroen Kleijne, Loket 5
Grafische vormgeving:
Rob Hoogendorp, Lokaal 3
Druk:
Imago Printsign & Display
Uitvoering:
120 pagina’s met twee full colour-fotokaternen
van elk 12 pagina’s, 21 x 21 cm, softcover
Bestellen:
info@uitgeverijdecember.nl
Prijs:
€ 10

Boze vrouwen, vluchtende mannen

Boze Vrouwen/vluchtende mannen gaat over een goed bewaard geheim. Dat is dat vrouwen niet zwak, ondergeschikt of minderwaardig zijn. En mannen niet sterk, agressief en dominant. Tenminste, binnenshuis. Want daar draait het om gevoel en communicatie. En dan floreert de vrouw. Het hoogtepunt uit haar oeuvre is boosheid. De man weet daar maar één ding tegenover te stellen: de vlucht. Leer de karakteristieken kennen van de 10 types boze vrouwen en de 10 types vluchtende mannen die er zijn. Lees hoe ze met werk, familie en vrienden omgaan en hoe het is  om seks met ze te hebben. Met fraaie illustraties van 20 verschillende kunstenaars en handige sterrenwaardering aan het slot van elk hoofdstuk.

Auteurs: Heikelien van der Aa en Francisco Gevers
Omvang: 148 pag.
ISBN: 978-90-818113-0-9
Prijs: 17 euro